Haja Advocaat

Tegemoetkoming in planschade (artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening) - Haja Advocaat

Welkom op de website van Haja Advocaat: úw advocaat op het gebied van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht & personen- en familierecht in Twello en de Stedendriehoek!

Haja Advocaat wordt gerund door mr. Aneta Haja. Aneta heeft haar kennis en ervaring opgedaan als juriste ruimtelijk bestuursrecht en omgevingsrecht bij verschillende gemeenten, Provincie Zeeland en als advocaat bij Huisman Advocaten in Goes.In navolging van haar ideaal startte zij begin 2010 haar eigen advocatenkantoor in Twello: Haja Advocaat. Hiermee richt Aneta zich volledig op haar specialisme: het bestuursrecht, met een bijzonder accent op het omgevingsrecht. Zaken waarbij de overheid is betrokken vormen haar werkterrein. Denk hierbij aan juridisch advies en bijstand bij realisatie van bouwplannen, het voeren van bestemmingsplanprocedures, het verhalen van planschades, het sluiten van exploitatieovereenkomsten en de nieuwe omgevingsvergunning.

Daarnaast is zij ook actief op het gebied van personen- en familierecht, waar zij partijen bij kan staan tijdens de echtscheiding.

Aneta is geboren en opgegroeid in Polen, waardoor zij vloeiend Pools spreekt en schrijft. Dankzij de kennis van de Poolse taal kan zij de in Nederland verblijvende Poolse gemeenschap van juridisch advies en bijstand voorzien. Aneta werkt ook samen met een aantal goede advocatenkantoren in Polen, waardoor zij ook Nederlandse cliënten die een geschil in Polen hebben, kan bijstaan.

Haja Advocaat is gevestigd in Twello, in het midden van de Stedendriehoek. Hierdoor is het kantoor makkelijk te bereiken voor cliënten uit Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Nieuws

Definitieve uitspraak Afdeling over het vertrouwensbeginsel bij gedane toezeggingen door wethouder en ambtenaren
Definitieve uitspraak Afdeling over het vertrouwensbeginsel bij gedane toezeggingen door wethouder en ambtenaren De Afdeling… Lees verder »

Vecht voor je Hinderwet-recht!
Het schrijven over je eigen overwinningen behoort niet tot mijn sterkste punten. Ik ga ervan… Lees verder »

Plannen om te (ver)bouwen?
Gaat u (ver)bouwen, dan krijgt u te maken met regels die onder andere te maken… Lees verder »

Onderzoeksplicht bij het kopen van een woning
Als je een huis koopt kijk je vaak naar de bouwtechnische staat ervan: zitten er… Lees verder »

Rood voor Rood regeling
Heeft u een oude agrarische schuur of een vervallen bedrijfsgebouw? Dan kan het financieel interessant… Lees verder »

Welstandsadvies: een kwestie van smaak?
De bouwers onder ons kennen het welstandsadvies waarschijnlijk wel: het advies van de gemeentelijke welstandscommissie,… Lees verder »